Na tej stronie internetowej wykorzystywane są technologie, które służą nam do zbierania informacji opisujących zachowanie użytkowników (Tracking oraz Targeting). Umożliwia to rozpoznanie użytkowników, którzy ponownie odwiedzają daną stronę internetową. Wszystkie zebrane informacje są wykorzystywane do zwiększenia atrakcyjności strony internetowej oraz do dostosowania jej treści do preferencji użytkownika. Dostosowanie oznacza, że użytkownik będzie widział propozycje produktów w formie reklamy na tej i na innych stronach internetowych. Dane technologii Tracking są także wykorzystywane do ciągłej poprawy jakości naszych reklam. Dalsze informacje na ten temat oraz na temat stosowanych technologii zamieszczono w naszej Deklaracji Ochrony Danych .

Biuro Prasowe

TechniSat udostępnił nowe oprogramowanie dekoderów serii ISIO: MyTechniSat-App, YouTube i wiele innych fantastycznych funkcji

06.02.2013

Jest już dostępna nowa wersja oprogramowania dla dwóch modeli dekoderów satelitarnych z przeglądarką internetową: TechniCorder ISIO S (wersja 2.52.13.1-2381) i DIGIT ISIO S (wersja 2.52.13.1-2380) oraz dekoderów kablowych: DigiCorder ISIO C (wersja 2.52.0.1-2360) i DIGIT ISIO C (wersja 2.52.0.1-2359). Oprogramowanie już teraz można bezpłatnie pobrać ze strony technisat.pl.

Dzięki aktualizacji oprogramowania dekodery te zyskują wiele nowych fantastycznych funkcji, takich jak obsługa aplikacji MyTechniSat Smartphone-App, wyświetlanie stron www w HTML 5, np. YouTube, czy możliwość katalogowania nagrań.

MyTechniSat-App
Aplikacja TechniSat, na iPhon’y, iPod’y oraz smartfony i tablety z system Android, pozwala zdalnie przeglądać elektroniczny program TV (EPG) i programować nagrania. Poza możliwością używania ekranu dotykowego telefonu, jak normalnego pilota, MyTechniSat-App pozwala (w obrębie zasięgu WLAN) łatwo, szybko i intuicyjnie nawigować po menu i listach programów za pomocą panelu kontrolnego i tylko trzech przycisków. Dotykowy panel kontrolny ułatwia również korzystanie z internetu, dzięki bezpośredniej obsłudze kursora, oraz możliwości przewijania i powiększania obrazu. Teksty, np. adresy stron www, można wpisywać za pomocą dotykowej klawiatury.
MyTechniSat-App automatycznie rozpoznaje urządzenia w sieci WLAN/LAN. Dlatego mają Państwo możliwość swobodnego odtwarzania na swoim smartfonie zdjęć, muzyki i filmów zapisanych na urządzeniach znajdujących się w sieci domowej np. na komputerze, czy w pamięci dekodera TechniSat.

YouTube i inne strony w HTML 5
Dzięki najnowszej darmowej aktualizacji oprogramowania dekodery satelitarne i kablowe TechniSat serii ISIO umożliwiają wyświetlanie stron www w formacie HTML 5. Teraz obejrzą Państwo miliony nagrań, z popularnego portalu YouTube, na ekranie swojego telewizora.

Katalogowanie nagrań
Teraz programując nagrania np. kilku ulubionych seriali, mogą Państwo katalogować je w odpowiednich folderach. Pozwala to oszczędzić czas i zachować porządek na dysku.

Odłożone w czasie dekodowanie programów przez CI
Funkcja ta umożliwia dekodowanie płatnych programów po zakończeniu ich nagrywania. Jest ona przydatna gdy, przy pomocy jednego modułu CI i odpowiedniej karty abonamentowej płatnej telewizji, chcemy jednocześnie nagrywać dwa programy kodowane lub oglądać i nagrywać dwa programy płatne.

Funkcja Renderer UPnP
Dzięki tej funkcji Państwa dekoder ISIO może odtwarzać pliki muzyczne, zdjęcia i firmy udostępnione w Państwa sieci domowej.

Jakość Made in Germany
Dekodery TechniCorder serii ISIO są produkowane we własnych fabrykach TechniSat w Niemczech. Oferując naszym klientom darmowe aktualizacje oprogramowania, sprawiamy, że produkty marki TechniSat, posiadają coraz więcej praktycznych funkcji i zapewniają
Państwu najwyższej klasy komfort użytkowania.
Aktualizacja oprogramowania już jest dostępna, dla wszystkich dekoderów znajdujących się na rynku, przez stronę www.technisat.pl. Już wkrótce aktualizacja ta będzie również dostępna po IP. W przypadku aktualizacji sieciowej, użytkownicy za pomocą funkcji TechniMatic, będą mogli na życzenie dokonać automatycznej i bezpłatnej aktualizacji swoich dekoderów.

Podsumowując dzięki aktualizacji oprogramowania zyskują Państwo następujące korzyści:
- Możliwość filtrowania listy programów
- Zdalna obsługa dekoderów przez aplikację MyTechniSat-App
- Wyświetlanie stron internetowych HTML 5, m.in. YouTube
- Możliwość zapisu nagrań bezpośrednio do odpowiednich folderów
- Pliki nagrań DVR nie są dzielone
- Funkcja Renderer UPnP