Na tej stronie internetowej wykorzystywane są technologie, które służą nam do zbierania informacji opisujących zachowanie użytkowników (Tracking oraz Targeting). Umożliwia to rozpoznanie użytkowników, którzy ponownie odwiedzają daną stronę internetową. Wszystkie zebrane informacje są wykorzystywane do zwiększenia atrakcyjności strony internetowej oraz do dostosowania jej treści do preferencji użytkownika. Dostosowanie oznacza, że użytkownik będzie widział propozycje produktów w formie reklamy na tej i na innych stronach internetowych. Dane technologii Tracking są także wykorzystywane do ciągłej poprawy jakości naszych reklam. Dalsze informacje na ten temat oraz na temat stosowanych technologii zamieszczono w naszej Deklaracji Ochrony Danych .

Biuro Prasowe

TechniSat Digtial członkiem międzynarodowej Inicjatywy Smart TV Alliance

21.01.2013

W dniach 8-11 stycznia 2013 roku, w trakcie trwania targów CES International 2013 w Las Vegas, TechniSat oficjalnie dołączył do grona firm tworzących unikalną inicjatywę Smart TV Alliance.

Inicjatywa Smart TV Alliance - to grupa zrzeszająca producentów z branży RTV i dostawców rozwiązań (aplikacji). Dzięki kooperacji największych ogólnoświatowych producentów wchodzących w skład Inicjatywy Smart TV Alliance, możliwe jest tworzenie aplikacji oraz oferowanie bogatszych treści dostępnych w telewizorach oraz dekoderach Smart, a użytkownicy będą mogli lepiej wykorzystać możliwości inteligentnych urządzeń.

W styczniu 2013 roku, w trakcie odbywających się w Las Vegas targów Consumer Electronics Show 2013, do grona Inicjatywy Smart TV Alliance poza firmą TechniSat Digital dołączyli również: Panasonic oraz ABOX42, a także dostawcy rozwiązań IBM i Specific Media. Smart TV Alliance to inicjatywa zapoczątkowana przez firmy LG Electronics, TP Vision i Toshiba oraz firmy YuMe, Obigo i Qualcomm. Dzięki przyjęciu nowych członków – do Inicjatywy Smart TV Alliance należy dziś 10 ogólnoświatowych firm, dostarczających na rynki dużo większą ilość sprawdzonych i uniwersalnych aplikacji. Szczegółowe informacje na temat członków Inicjatywy znajdą Państwo na stronie:

W ramach działania Inicjatywy Smart TV Alliance, w styczniu 2013 roku wprowadzany został również pakiet dla programistów (SDK) zawierający aktualizację: specyfikacji HTML5, CSS3 oraz JavaScript, obsługę standardu strumieniowania danych MPEG-DASH oraz szerszy dostęp do bogatszych treści dzięki zaktualizowanym funkcjom zarządzania prawami autorskimi (DRM). Dodatkowo, dla wszystkich dostawców rozwiązań, przygotowano: nowy, wspólny emulator umożliwiający opracowanie uniwersalnej aplikacji działającej na wszystkich urządzeniach członków Inicjatywy Smart TV Alliance, narzędzie do sprawdzania zgodności aplikacji (umożliwiające automatyczne sprawdzenie zgodności z wymaganiami), a także narzędzia do wyszukiwania i usuwania błędów w programach.

CES 2013 (Consumer Electronics Show) – jedne z największych na świecie targów elektroniki użytkowej. W trakcie odbywającej się w Las Vegas imprezy, na powierzchni niemal 2 milionów metrów kwadratowych, 3 000 wystawców zaprezentowało najnowsze: telewizory, zestawy kina domowego, projektory, smartfony, tablety, notebooki, a także wszelkie inne produkty związane z IT, Mobile i AGD. Podczas trwania targów swoją premierę miało ponad 20 tysięcy nowych produktów. Tegoroczną edycję targów CES odwiedziło ponad 150 tysięcy gości ze 150 krajów.

« BACK_TO_OVERVIEW